Povestea Get Lit spusa de Ziarul Financiar

Vezi emisiunea Afaceri de la zero si intregul articol pe ZiarulFinanciar.ro

Alex Costiug ┼či Bianca ╚śipu au ├«nceput s─â produc─â lum├ón─âri parfumate ├«n pandemie ┼či au ajuns la un portofoliu cu peste 15 arome. Get Lit i╠énca╠ć nu a i╠émplinit un an de existent╠ža╠ć a businessului, dar i╠én ultimele doua╠ć luni, cei doi tineri antreprenori au observat un val mare de cerere s╠ži au ajuns la i╠éncasa╠ćri de aproximativ 10.000 de lei pe luna╠ć.

Get Lit este numele afacerii pe care Alex Costiug s╠ži Bianca ╚śipu au imaginat-o i╠én perioada de i╠énceput a pandemiei, ca╠énd restrict╠žiile impuneau izolarea la domiciliu.┬á I╠éntr-un moment i╠én care casa a devenit mai importanta╠ć ca niciodata╠ć, cei doi tineri s-au orientat ca╠ćtre o modalitate de a i╠énmiresma ca╠ćminele s╠ži au i╠énceput sa╠ć produca╠ć luma╠éna╠ćri parfumate. ÔÇ×Am dezvoltat astfel o colect╠žie de luma╠éna╠ćri parfumate fa╠ćcute din ceara╠ć de soia (spre deosebire de majoritatea produselor de acest tip, care sunt confect╠žionate din parafina╠ć - n. red.). Majoritatea materiilor prime este importata╠ć, avem furnizori din Germania, Anglia. Colabora╠ćm i╠énsa╠ć s╠ži cu furnizori locali, pentru recipiente de exempluÔÇŁ, a povestit Alex Costiug la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.

La i╠énceput, el s╠ži Bianca Sipu au realizat o colect╠žie principala╠ć, i╠én care s-au focusat pe mesaje personalizate. I╠én linii mari, procesul de product╠žie ÔÇô de la turnare pa╠éna╠ć la testare ÔÇô dureaza╠ć ca╠éteva zile, deoarece, pa╠éna╠ć ajung la ret╠žeta finala╠ć, trebuie sa╠ć urmeze mai multe etape, mai ales ca╠ć produsul este artizanal.

Atelierul se afla╠ć i╠én judet╠žul Prahova. ÔÇ×Investit╠žia init╠žiala╠ć nu a fost foarte mare, deoarece cumpa╠ćram cantita╠ćt╠ži foarte mici de ceara╠ć. Cea mai importanta╠ć investit╠žie financiara╠ć i╠én primele luni a fost pentru promovarea i╠én mediul online. Am investit ca╠éteva sute de euro i╠én primele luni pentru astaÔÇŁ, a spus Bianca ╚śipu.

Get Lit i╠énca╠ć nu a i╠émplinit un an de existent╠ža╠ć a businessului, dar i╠én ultimele doua╠ć luni, cei doi tineri antreprenori au observat un val mare de cerere s╠ži au ajuns la i╠éncasa╠ćri de aproximativ 10.000 de lei pe luna╠ć. Luma╠éna╠ćrile pe care le produc ei variaza╠ć ca pret╠ž i╠éntre 69 s╠ži 79 de lei.

I╠én aceasta╠ć perioada╠ć, a sa╠ćrba╠ćtorilor, cele mai ca╠ćutate sunt gift boxurile care cont╠žin mai mult de o luma╠énare. ÔÇ×La i╠énceput, ne-am ga╠éndit sa╠ć avem o singura╠ć colect╠žie, sa╠ć testa╠ćm piat╠ža. Am ajuns astfel la un numa╠ćr de 11 luma╠éna╠ćri. Pe parcurs, am mai dezvoltat doua╠ć colect╠žii, la care am ada╠ćugat odorizant╠žii de camera╠ć s╠ži cei auto. Acum, avem 15-16 arome ÔÇôdulci, fresh, masculine. Pla╠ćnuim sa╠ć ne juca╠ćm cu un mix de arome noi, care vor ies╠ži pe piat╠ža╠ć anul viitorÔÇŁ, spune Alex Costiug.

Circa 95% dintre client╠žii care comanda╠ć luma╠éna╠ćrile Get Lit sunt femei, cu o va╠érsta╠ć medie de 30 de ani, active i╠én mediul online. Comunitatea interesata╠ć de produse eco-friendly s╠ži vegane se numa╠ćra╠ć de asemenea printre cumpa╠ćra╠ćtori.┬á

Despre pandemie, cei doi spun ca╠ć a fost o adeva╠ćrata╠ć rampa╠ć de lansare, pentru ca╠ć cererea de luma╠éna╠ćri parfumate a crescut i╠én aceasta╠ć perioada╠ć. Ei lucreaza╠ć acum la un plan astfel i╠énca╠ét, i╠én perioada verii, ca╠énd va╠énza╠ćrile scad ÔÇô deoarece luma╠éna╠ćrile nu se potrivesc cu temperaturile ridicate ÔÇô sa╠ć aiba╠ć i╠én stoc solut╠žii precum odorizante de camera╠ć cu arome fresh, potrivite pentru vara╠ć.┬á ÔÇ×De asemenea, planurile pentru 2022 vizeaza╠ć extinderea i╠én puncte de va╠énzare fizice. Ne ga╠éndim sa╠ć lua╠ćm lega╠ćtura cu unele magazine din Bucures╠žti s╠ži din alte oras╠že, cu libra╠ćrii. Vrem sa╠ć facem mutarea ca╠ćtre magazinele fizice. Pla╠ćnuim sa╠ć lansa╠ćm noi luma╠éna╠ćri.ÔÇŁ

I╠énainte de a fonda Get Lit, Bianca Sipu lucra i╠én organizarea de evenimente s╠ži conferint╠že, fiind, de altfel, angajata╠ć i╠én continuare, la fel ca Alex Costiug, care este digital marketer pentru o companie din Bucures╠žti. I╠én Get Lit, ei se ocupa╠ć de tot ce i╠énseamna╠ć administrarea businessului, de la product╠žie pa╠éna╠ć la promovare, gestionarea magazinului online, fotografie de produs s╠ži orice ar mai fi necesar.┬á

Vezi emisiunea Afaceri de la zero si intregul articol pe ZiarulFinanciar.ro

20 Decembrie 2021

Înapoi la blog