Ftalatii - Ce sunt si de ce nu ii vrem in lumanarile si casele noastre

Lumanarile parfumate pot crea o atmosfera chill si placuta in orice casa, dar odata cu arderea lumanarii, parfumul se elibereaza in aer si ajunge in plamanii nostri. Din acest motiv este important sa fim atenti la ingredientele din care sunt facute lumanarile si produsele de aromaterapie pe care le folosim.

Ftalatii sunt o grupa de substante chimice utilizate in diverse produse, inclusiv lumanari parfumate, produse de aromaterapie, cosmetice si produse de uz casnic. Acestia sunt utilizati in mod obisnuit in industria parfumurilor pentru a mentine aromele si a le face mai persistente.

Din pacate, ftalatii pot fi absorbiti de corpul nostru prin piele sau inhalare, ceea ce poate duce la unele efecte negative asupra sanatatii noastre:

  • Perturbatori hormonali: Pot perturba sistemul hormonal, afectand sistemul endocrin.
  • Expunerea la ftalati a fost asociată cu un risc crescut de alergii si astm.
  • Ftalatii pot fi iritanti pentru piele si pot declansa reactii alergice la anumite persoane sensibile.
  • Prezenta in spatii in care se emana ftalati poate produce uneori migrene.

Cu toate acestea, exista o alternativa mai sanatoasa si mai ecologica - lumanarile parfumate non-toxice din ceara de soia. Lumanarile Get Lit sunt produse 100% din ceara de soia - o alternativa naturala si sustenabila la parafina ce nu necesita adaugarea ftalatilor sau a altor substante chimice dauantoare pentru a mentine aromele.

Parfumantii folositi in produsele Get Lit - atat pentru lumanarile parfumate cat si pentru difuzoarele de parfum sunt fara ftalati.

In atelierul Get Lit evitam substantele nocive, asa ca rasfoieste fara griji catalogul nostru de produse si alege sa iti parfumezi casa intr-un mod sanatos!

Surse:

1. Agency for Toxic Substances and Disease Registry - Toxicological Profile for Di(2-Ethylhexyl)Phthalate (DEHP) 

2. Mayo Clinic - ‘Forever chemicals’ found in thousands of household products may affect women’s heart health

3. National Institute of Environmental Health Sciences

Înapoi la blog